Stress og immunsystemet – og gode råd til afstressning

Når man har stress tærer det på kroppens ressourcer, energi og overskud. Desværre tærer  det også på vores immunsystem, og dermed nedsættes kroppens evne til at bekæmpe infektioner, evnen til at regenerere indre kropslige skader med mere. Kroppens overbelastning, forårsaget af de forhøjede stressniveauer bevirker, at kroppen evne til at forsvare sig selv nedsættes markant.
Når kroppen er overbelastet af stress er det derfor nødvendigt at spise optimalt, at sørge for at få tilstrækkelig med vitaminer.
For at nedbringe de overophobede stresshormoner er der nogle ting du kan gøre.
1) Du bør dagligt motionere i et moderat niveau –  det betyder, at man skal gå en rask tur med en gennemsnitshastighed på  -6-6,5 km/time eller så meget ens krop tillader, når pulsen ikke bør overstige 110-120 slag/minut.
2) Sørg for at spise sundt. Anvend de gældende kostandbefalinger og sørg for at få et vitamintilskud i perioder med meget stress.
D-vitamin er vigtigt, at få tilstrækkeligt af, også når du er stresset.
3) Sov godt og nok
Sørg for at gå i seng på nogenlunde samme tid hver dag. Den sidste times tid inden du skal sove bør du slukke for dit TV, din pc og din mobiltelefon. At du bør undgå disse er ganske simpelt, at lys og lyd fra disse enheder skaber ekstrem meget aktivitet i din hjerne, og dermed kan de meget vel forhindre en god nats søvn. I stedet for kan du læse en god bog. Denne vil skabe ro i din hjerne.
Hvis du har mange tanker der fylder dit hoved før sengetid, bør du skrive dine tanker ned på en blok eller i en notesbog, for på den måde at skabe fred og ro inden du lægger dig til at sove.

Daglig moderat motion, spise sundt og at sove godt og nok – er de vigtigste og første afstressende dele af behandlingen af en overophobning af stresshormoner i din krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *